Floor®-Zwangerschaps- en Hersteltraining

Kijk voor het actuele overzicht van de lessen op ons online rooster.

Praktische informatie

Floor® is de nieuwste en meest complete zwangerschapscursus van Nederland.

Het concept Floor® is misschien nieuw voor je! En dat kan kloppen want Floor® is de nieuwste en meest complete zwangerschapscursus van Nederland. Wil je meer informatie over Floor® dan kun je terecht op de website www.ditisfloor.nl. De opleiding tot Floor®Fysio wordt gegeven aan fysiotherapeuten en oefentherapeuten door de Women's Health Academy (www.whacademy.nl). Zij leiden professionals binnen hun eigen vakgebied op tot superspecialisten in vrouw specifieke zorg en training. Evidence based, eerlijk en energiek. Ik vind het ontzettend leuk om voor deze opleiding de komende jaren ook als mentor te mogen functioneren om zo nieuw aanstormend talent wegwijs te maken in dit mooie vakgebied.

Het Floor®-programma bestaat uit Floor®-Zwangerschapstraining, Floor®- Hersteltraining en Floor®-Bevallingsvoorbereiding.

Floor® Zwangerschapstraining

De Floor® Zwangerschapstrainingen zijn actief en gericht op het behouden of verbeteren van je kracht, stabiliteit, souplesse en conditie. Afgestemd op jou niveau. Verantwoord sporten tijdens je zwangerschap voorkomt en vermindert klachten en zorgt ervoor dat je zo fit mogelijk aan je bevalling en het moederschap begint.

Floor®_kleine_buik.jpg

Je bent van harte welkom vanaf je termijn echo. Instappen kan daarna op elk moment en je kunt doortrainen zolang jij je daar prettig bij voelt. Vaak is dat gewoon tot aan de uitgerekende datum. Mocht je toch eerder moeten stoppen vanwege een medische indicatie of aan het einde gewoon iets eerder willen stoppen, dan blijven je trainingen geldig tot na de bevalling en kom je ze gewoon opmaken in je Floor® Hersteltraining. De lessen lopen het hele jaar door, en worden gegeven in Zoetermeer. Hierbij is er de keuze tussen een buiten les in de wijk Buytenwegh-de Leyens en een binnen les op de locatie in Rokkeveen.

Nieuwsgierig geworden? Boek vrijblijvend een gratis proefles en kom ervaren of het voor jou iets is.

Floor® Hersteltraining

Wil je na je bevalling (ook) weer verantwoord toewerken naar een goed herstel?
Welkom dan bij de Floor® Hersteltraining!

Floor®_met_kindje.jpg

Het is een perfecte opstap om weer fit te worden. Starten kan vanaf 3 weken na je bevalling. Beviel je met een keizersnede dan kun je na 6 weken instappen. Leidend is echter altijd hoe jij je voelt. Ben je voldoende uitgerust etc. Heb je hier vragen over dan kun je van te voren altijd even contact opnemen en we bespreken dit natuurlijk ook in je intake voordat je (weer) start. Ik zorg dan verder voor een verantwoorde opbouw met de optimale aandacht voor jouw persoonlijke herstel waarbij je buik en bekkenbodem de nodige aandacht krijgen.

Praktische informatie:

Iedere deelneemster vult voor aanvang van de (proef)les een intake formulier in. Zo kunnen we snel in kaart brengen of deelnemen aan de training veilig en verantwoord is, en of er specifieke trainingsdoelen zijn waarbij maatwerk nodig is.  Dit formulier wordt indien noodzakelijk besproken in een persoonlijk gesprek met de docent kort voor aanvang van de les.  Tijdens een zwangerschap verandert er natuurlijk wel eens wat, ook kunnen tussentijdse complicaties altijd besproken worden zodat ook jij  je hele zwangerschap en herstelperiode kan blijven trainen op jouw niveau.

Indien je na de proefles wilt inschrijven krijg je een welkomsmail van Momoyoga. Daarna kun je de lessen boeken via het online-lesrooster van Momoyoga. De lessen duren 60 minuten. In principe kies je voor een vaste dag/tijd, wisselen is mogelijk bij voldoende beschikbaarheid in de lessen.

De lessen in Zoetermeer worden in groepsverband gegeven, dit kan zijn in de vorm van circuit training, of groepsoefeningen. Bij het geven van de lessen wordt goed gelet op de uitvoering van de oefeningen om foutief trainen en blessures te voorkomen. De lessen zullen kleinschalig worden aangeboden, met maximaal 8 vrouwen per indoor groep en maximaal 12 dames in de outdoor groep. Op deze manier blijft er genoeg tijd over voor individuele aandacht en sturing.

Mocht je vragen hebben over de mogelijkheden tot het volgen van het Floor®-programma, of liever op een ander moment (individueel) trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Op www.ditisfloor.nl vind je alle Floor®-locaties van Nederland. Twee maal per jaar studeren er nieuwe fysio-en oefentherapeuten af. Afhankelijk van de praktische mogelijk heden en persoonlijke voorkeur van de Floor®-Fysio in jouw buurt vinden de trainingen binnen en/of buitenplaats.

Floor® Bevallingsvoorbereiding

Floor-Characters-DEF_1-transparant.pngTijdens de trainingen komen bepaalde onderwerpen natuurlijk wel al eens aan bod maar wil je graag helemaal voorbereid de bevalling ingaan, dan kun je eens in de 2 maanden je ook inschrijven voor de Floor® Bevallingsvoorbereiding.

In 3 bijeenkomsten (de 3e bijeenkomst is incl. je (beval)partner) wordt je meegenomen in het proces van de bevalling en voorbereid op de geboorte van je/jullie kindje(s). Heel fijn wanneer je je eerste kindje verwacht.  Wil je je geheugen even opfrissen bij een 2e of 3e bevalling, kijk dan bij onze Opfriscursus: Bevallen van je volgende kindje.

In de cursus komt het "normale" beval proces aan bod, de taken van de (beval)partner tijdens dit proces en er wordt praktisch geoefend met ademhalingstechnieken, beval houdingen en massage welke in de verschillende fases van het beval proces kunnen worden toegepast. No-nonsense, eerlijk en gewoon ook leuk.

De optimale tijd om hiervoor in te schrijven is tussen de 28-34 weken zwangerschap het is daarbij niet nodig dat je ook de fysieke trainingen volgt. De Floor® Bevallingsvoorbereiding vindt plaats in kleine groepen van max 4 stellen.

Wil je meer weten over de geplande cursussen en inschrijven? Kijk dan op onze pagina Floor®: Bevallingsvoorbereiding.

Wanneer je dat prettiger vindt zijn er ook mogelijkheden in in een privé sessie op de praktijk of bij jou thuis.
Wil je een privé sessie, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.