Fysiotherapie

Fysiotherapie praktijk Parentus in  Zoetermeer biedt maatwerk, dus ook voor alle fysiotherapeutische klachten aan het bewegingsapparaat. Op het gebied van fysiotherapie en kinderfysiotherapie helpen onze fysiotherapeuten je graag verder. En indien nodig komen wij ook aan huis.

Je kunt je bij ons direct online inschrijven en een afspraak maken, of vrijblijvend contact met ons opnemen om wensen of mogelijkheden te bespreken via onderstaande mogelijkheden:

 

Wat is Fysiotherapie?

De fysiotherapeut voert tijdens de eerste afspraak een intake en lichamelijk onderzoek uit. Daarin worden jouw klachten in kaart gebracht en wordt gekeken wat fysiotherapie voor jou kan betekenen. Ook wordt er gekeken hoeveel behandelingen wij denken dat je daar voor nodig hebt. Samen wordt gekeken naar jouw lichamelijke situatie en mogelijkheden. De fysiotherapeut past naar eigen inzicht een behandeling toe en geeft daarnaast adviezen en oefeningen. Door deze combinatie zorgt de therapeut dat je weer beter kan bewegen, zodat je in het dagelijks leven minder klachten ervaart. Om direct te starten met de behandeling kan de eerste keer een dubbele afspraak worden ingepland.

Algemene Fysiotherapie:

Parentus is een praktijk in Zoetermeer met meerdere disciplines voor zowel ouder als kind waaronder algemene fysiotherapie. Onze fysiotherapeute Cleo is naast de basisopleiding tot algemeen fysiotherapeut o.a. ook opgeleid tot Floor®-Fysio (voorheen ZwangerFit-docent), het behandelen van bekkenklachten middels de methode Rost, Ademtherapeut/Mindfulness trainer, het tapen middels het Medical Taping Concept en het geven van Babymassage. Kwaliteit staat bij Parentus bovenaan, en dus zal er altijd gezocht worden naar de meest recente bijscholing om op die manier evidence based te kunnen blijven handelen. Wij blijven ons ontwikkelen en onze competenties uitbreiden met daarin altijd de aandacht voor de cliënt centraal. Kortom wij staan voor je klaar voor alle klachten aan het bewegingsapparaat. Mocht je bij ons komen met een klacht die minder goed in ons straatje past, dan hebben wij altijd fijne contacten met collega fysiotherapeuten aan wie we je kunnen overdragen. Op die manier ben jij er van verzekerd dat je de beste zorg krijgt die je op dat moment nodig hebt.

Fysiotherapie tijdens of na een zwangerschap:

Parentus specialiseert zich in het behandelen van zwangere en net bevallen vrouwen met alle daarbij behorende klachten. Denk hierbij aan bekkenpijn, rug en of stuitklachten, nek- en schouderklachten, polsklachten, hyperventilatie en stress-gerelateerde klachten. Een zwangerschap en/of een bevalling hebben veel invloed op het vrouwelijk lichaam. De combinatie van het veranderen van het hormoonstelsel en het veranderen van het lichaam kunnen tot bovenstaande klachten leiden. Veel vrouwen blijven met deze klachten doorlopen, omdat gezegd wordt dat het er gewoon bij hoort. Wij zijn van mening dat veel van deze klachten verminderd of verholpen kunnen worden met de juiste kennis en begeleiding. Heb jij andere dan bovengenoemde klachten en ben je benieuwd wat onze fysiotherapeuten voor jou kunnen doen?  Neem gerust contact met ons op.

Kosten:

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Parentus heeft ook in 2022 met alle zorgverzekeraars een contract. Wil jij weten hoeveel behandelingen jouw verzekering vergoedt, klik dan hier. Mocht jouw verzekeraar de behandeling niet vergoeden dan zal Parentus de consulten in rekening brengen volgens de prijzen zoals vermeld op onze tarievenlijst. Je ontvangt dan een nota die binnen 14 dagen na de behandeling voldaan moet worden. Wil je meer informatie over vergoeding van de zorgverzekeraar, neem dan contact met ons op.