Post Partum begeleiding

Praktische informatie

Na de bevalling...

De bevalling is achter de rug en jouw kindje is hopelijk in goede gezondheid geboren. Iedereen in jouw omgeving verwacht van jou geluk en blijdschap. Die roze wolk waar altijd over gesproken wordt. Maar wat als het anders gaat? Wat als je eigenlijk niet zo blij bent? Die kraamtranen horen er bij, maar wat als die niet meer weggaan? Onbegrip in je omgeving waardoor de situatie eigenlijk alleen maar erger wordt. Natuurlijk hou je van je kindje en natuurlijk ben je blij, maar zo voelt het nu misschien even niet.

Helaas is het in ons land vaak een taboe om deze bovenstaande woorden uit te spreken, waardoor vrouwen eigenlijk niet om hulp durven te vragen. Uit angst voor de reactie van de omgeving of omdat het gewoon niet 'hoort'.  Er gebeurd zoveel tegelijk in een korte tijd; de wisseling van je hormonen van het zwangere naar het bevallen lijf, de pijntjes en ongemakken na een bevalling, de bevalling die misschien helemaal niet zo is gelopen als jij je had voorgesteld, het leven met een baby er bij, de verandering in het slaappatroon, de verandering in de relatie tussen jou en je partner. Kortom het is niet gek als al deze veranderingen wat overweldigend zijn voor jou. Een goede begeleiding in deze fase van het leven is daarom zo ontzettend belangrijk. Voor alle  vrouwen die zich in bovenstaande herkennen wil Parentus een veilige haven bieden. Een aanspreekpunt om je verhaal kwijt te kunnen, een rots in de branding die niet oordeelt maar alleen maar luistert.

Hoe werkt Parentus?

Onze professionals bij Parentus zetten zich in om iedere bevallen vrouw te begeleiden, dus ook als het even minder leuk is.  De consulten vinden thuis of op de praktijk plaats afhankelijk van de wens en de situatie. Samen wordt besproken hoe jij je voelt en wat Parentus daar eventueel in kan betekenen. Misschien is heel je zwangerschap al niet zo rooskleurig verlopen, en weet je nu al dat je het prettig zou vinden als er iemand is na de bevalling om je verhaal kwijt te kunnen. Een gepland bezoekje in de kraamweek behoort ook tot de mogelijkheden. De setting van deze consulten zal altijd individueel zijn, maar indien gewenst kan er ook een groep opgezet worden met lotgenoten. Kortom bespreek met ons je wensen, dan kijken wij wat voor jou een prettige oplossing is.