Floor®: Bevallingsvoorbereiding

Praktische informatie

Hoe beval jij? Een goede voorbereiding is het halve werk!

Wanneer je de 30 weken van je zwangerschap nadert, komt de bevalling steeds meer in beeld. Helaas iets waar veel vrouwen nog tegenop zien. Dit is vaak door een gebrek aan kennis, of angst voor pijn of angst voor falen. Wij zijn van mening dat je door een goede voorbereiding niet meer op hoeft te zien tegen een bevalling, maar dat je er juist naar uit kunt kijken. Of in ieder geval geen angst meer hebt voor het onbekende. Iedere bevalling is anders, iedere vrouw is anders, en toch is het proces dat bevallen heet in veel gevallen hetzelfde. Je hierop voorbereiden helpt dus echt!

Iedere twee maanden (en vaker indien gewenst) wordt de Floor® Bevallingsvoorbereiding aangeboden. Deze cursus bereidt je voor op het laatste stuk van de zwangerschap, de bevalling zelf en de periode na de bevalling samen met jouw kindje.

Deze bevallingscursus bestaat uit 2 avonden van ca. 2 uur waarvan de tweede avond incl. jouw (beval)partner les. In de cursus komt het beval proces aan bod, de taken van de (beval)partner tijdens dit proces en er wordt praktisch geoefend met ademhalingstechnieken, beval houdingen en massage welke in de verschillende fases van het beval proces kunnen worden toegepast. No-nonsense, eerlijk en gewoon ook leuk. De lessen zijn inclusief koffie/thee en een naslagwerk zodat je alle punten thuis ook nog rustig kunt nalezen. Deze bevallingscursus kan je afnemen als aanvulling op de Floor® training, maar natuurlijk ook als je niet bij ons traint en je wilt voorbereiden op de bevalling.

De optimale tijd om hiervoor in te schrijven is tussen de 28-34 weken zwangerschap het is daarbij niet nodig dat je ook de fysieke trainingen volgt. De Floor® Bevallingsvoorbereiding vindt plaats in kleine groepen van maximaal 6 stellen.

Ben je op zoek naar een opfriscursus, na een eerdere bevalling? Kijk dan bij onze Opfriscursus: Bevallen van je volgende kindje.

Mocht je vragen hebben over de mogelijkheden tot het volgen van een zwangerschapscursus, bevallingscursus en/of partnerlessen of liever op een ander moment een cursus in privé setting (bijvoorbeeld enkel met je partner) of cursus op maat volgen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.