Wie zijn wij?

Team Parentus bestaat uit:
Ilona van Es-Aardoom (Fysiotherapeut)
Cleo van Wetten-Herfst (Fysiotherapeut)
Kristel Eisden-Honig (Kinderfysiotherapeut)
Marissa Lake-Hunsel (Kinderfysiotherapeut)
Katinka de Nennie (Diëtist)
Julia Cornet (Diëtist)
Maltie Bipat (Yoga docent)
Breyaunne Lemmob (Pilates docent)
Tanja de Korte (Haptotherapeut)
Jolan Roose (Psycholoog)
Jennefer de Bruin (Pretecho Little one)

Even voorstellen:

Ilona van Es-Aardoom

Mijn naam is Ilona van Es – Aardoom, getrouwd en moeder van twee dochters. Sinds 2006 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Ik heb mijn zwangerschap als een hele bijzondere tijd ervaren. Mede door eigen ervaring ben in gaan inzien dat de zorg rondom de geboorte soms onvolledig, verspreid en eenzijdig is. Na mijn zwangerschap ben ik mij gaan verdiepen in wat ik als fysiotherapeut kon betekenen voor (aanstaande) ouders en hun kinderen. Ik wilde graag bijdragen in gezond bewegen tijdens en na de zwangerschap en ben de opleiding tot  ZwangerFit-docent gaan doen. Al snel ben ik mij ook buiten de fysiotherapie gaan verbreden. Samen met Cleo had ik de wens om de zorg voor deze groep professioneel, toegankelijk en laagdrempelig te maken.

Een veilige hechting is voor mij het uitgangspunt voor alle zorg die ik lever, dat wil zeggen dat alle zorg die wij bij Parentus leveren direct of indirect hechtingsbevorderend is. Een evenwichtige ouder-kindrelatie en de ontwikkeling van het kind in het verdere leven valt of staat immers met een veilige hechtingsrelatie. Ouderschap is heel mooi, maar niet vanzelfsprekend. Ik hoop dat mijn werk veel gezinnen hulp kan bieden.

Je kunt bij mij naast fysiotherapie en ZwangerFit/MamaFit terecht voor ademhalings- en ontspanningstherapie, zwangerschaps-, partner- en mama-massage, baby-yoga en -massage, peuteryoga en -massage, Dunstan Babytaal, coaching tijden het eerste levensjaar van het kind, bevallingscursussen, postpartum begeleiding en timemanagement.

Cleo van Wetten-Herfst

Mijn naam is Cleo van Wetten-Herfst. Ik ben getrouwd, moeder van vier dochters, Fysiotherapeut, Zwangerschaps- en herstel trainer, Mindfulness trainer, Coach en Fysiotherapeutisch draagconsulent. Ook heb ik een enorme passie voor de ontwikkeling van baby’s en peuters waarvanuit ik de Dreumes en Peuter lessen ben gestart.
Ik hou van reizen, sporten, motorrijden, maar ik breng vooral veel tijd door met mijn gezin en hondje. Ik heb een achtergrond in Sportmassage en Maatschappelijk werk. Sinds 2012 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Dat is ook het jaar waarin ik voor het eerst moeder werd. Deze periode van zwanger zijn en moeder worden heeft mijn ogen geopend. Wat ik heb ervaren is een gebrek aan de zorg die ik op dat moment prettig had gevonden. Dat heeft mij ertoe bewogen om me te gaan specialiseren binnen mijn vak in de richting van zwangere en net bevallen vrouwen. Hieruit vloeide een succesvolle ZwangerFit cursus voort. Het succes van mijn bedrijf en de feedback van mijn klanten deed mij realiseren dat er nog veel meer vraag is binnen deze doelgroep. Niet alleen training, maar ook gerichte fysiotherapie voor bekkenklachten, aandacht voor diastase (buikwandproblematiek) en andere veel voorkomende problemen tijdens en na de zwangerschap.  Dat is dan ook hoe Parentus is ontstaan. Uit liefde voor het vak en de doelgroep ben ik samen met Ilona gaan kijken waar de behoefte precies naar is en wat wij kunnen bijdragen in deze bijzondere periode van ieder jong gezin. Je kunt bij mij o.a. terecht voor Fysiotherapie, Bekkentherapie (methode Röst),  Zwangerschaps- en hersteltraining, Mama&Baby/Dreumes/Peuter Lessen, ademhalings- en ontspanningstherapie, sport- en ontspanningsmassage, babymassage, bevallingscursussen, postpartum begeleiding, draagconsulten en mindfulness trainingen. Ook ben ik beschikbaar voor vragen over borstvoeding, als vrijwilligster bij borstvoedingsorganisatie La Leche League. Natuurlijk wordt het aanbod steeds weer aangevuld en onderhouden met na- en bijscholing.

Mijn persoonlijke doel is om de onderwerpen die door veel vrouwen als taboe worden gezien, bespreekbaar te maken door laagdrempelige en kleinschalige cursussen en workshops te geven. Deze cursussen staan voor veiligheid, integriteit, gezelligheid en professionaliteit. Ik zal mij volledig inzetten om dit te kunnen blijven bieden in deze bijzondere periode die een vrouw doormaakt tijdens en na haar zwangerschap(pen). Je kunt mij vinden in de locatie Rokkeveen op de Blauw-Roodlaan 4.

Ik kijk ernaar uit om ook jou te mogen ontmoeten en te mogen begeleiden in deze bijzondere fase van je leven!

Kristel Eisden-Honig

kinderfysiotherapeut Msckft1

Mijn naam is Kristel Eisden-Honig, getrouwd en moeder van een dochter, een zoon en van twee “part-time” kinderen van mijn man. Sinds 2005 ben ik werkzaam geweest als algemeen fysiotherapeut, sinds 2009 heb ik dit gecombineerd met kinderfysiotherapie. Ik hou erg van sporten; spinning, circuit training, hardlopen, racefietsen en daarnaast zoveel mogelijk tijd doorbrengen met mijn gezin. In 2015 ben ik voor het eerst zelf moeder geworden, wat een verrijking is voor mezelf, maar ook zeker voor mijn werk als kinderfysiotherapeut. De inleving in ouders is daarbij erg belangrijk.

Vanuit mijn bedrijf Kinderfysiotherapie De Wereld houd ik, sinds 1 oktober 2016, 2 dagen per week praktijk als kinderfysiotherapeut bij Parentus in Zoetermeer. De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan in de particuliere praktijk, waar ik veel baby’tjes heb behandeld met diverse problematiek zoals een voorkeurshouding met afplatting van het hoofd, huilbaby’s, overstrekken en onrust. Daarnaast ook kinderen tot 18 jaar met uiteenlopende problematiek. Jonge kinderen met onder andere achterstand in de motorische ontwikkeling in vergelijking met leeftijdsgenoten, tenenlopers, onhandige motoriek met veel vallen. Naast de praktijk heb ik ook drie jaar op een school gewerkt voor zeer moeilijk lerende kinderen, en zes jaar bij de KNVB waar ik verschillende district jeugd teams heb bijgestaan in blessurepreventie, blessurebehandeling en begeleiding naar de top van Nederland.

Daarnaast ben ik altijd bezig met mijzelf verder ontwikkelen in het vak. Je kunt op dit moment bij mij terecht voor Kinderfysiotherapie en babymassage. Ik hoop je snel te kunnen helpen en begeleiden met de problemen van jouw kindje.

Marissa Lake-Hunsel

Mijn naam is Marissa Lake-Hunsel. Ik ben getrouwd en trotse mama van Noëlla (sep ’18). Toen ik in
2007 nog maar net op de Fysiotherapie opleiding in Leiden zat, kreeg ik een snuffelstage van 1 dag in
de kinderrevalidatie toegewezen. Deze ene dag heeft ervoor gezorgd dat ik al heel vroeg wist dat ik
hoe dan ook kinderfysiotherapeut zou worden! Het feit dat ik in 2011 de mogelijkheid kreeg om
vervroegd met de master in Breda te beginnen, zie ik dan ook niet als toeval.

Ik geniet dagelijks van het werken met kinderen en ouders. Het wonderlijke van een pasgeborene, de
onderzoekende dreumes, de koppige kleuter, de leergierige scholier en ook de opstandige puber. Ik
vind iedere fase iets bijzonders hebben. Ik werk graag samen met ouders, andere zorgverleners en
betrokkenen om kinderen zorg op maat te kunnen bieden. Ik denk niet graag in beperkingen, maar in
mogelijkheden.

Vanuit mijn praktijk “Eigenwijs” bied ik brede zorg en ontspanning voor ouder en kind in de vorm van
kinderfysiotherapie en diverse cursussen. Ik heb als doel dat iedereen die bij mij komt (of ik bij hen)
een gevoel van ontspanning ervaart. Bij Parentus zal mijn focus op kinderfysiotherapie liggen.

Binnen en buiten de kinderfysiotherapie heb ik een grote passie voor het werken met kinderen met
autisme en heb hier jarenlange ervaring mee.

Katinka de Nennie en Julia Cornet

Mijn naam is Katinka de Nennie (links op de foto), kinder- en jeugddiëtist en tevens praktijkhouder is vanaf 1998 afgestudeerd diëtist en tot 2008 werkzaam geweest als all round diëtist bij Rivas Zorggroep in Gorinchem. Vanaf 2008 ben ik een zelfstandige praktijk gestart, eerst in Gouda waarna snel uitbreiding kwam naar Zoetermeer. Inmiddels heeft de praktijk 5 vestigingen. In mijn eigen praktijk ben ik direct gestart met wat ik het allerleukste vindt binnen het vak diëtetiek; kinderdiëtetiek. Zwangeren, kinderen, jongeren en hun ouders samen begeleiden passend bij de hulpvraag, verwachting en wensen om zo te komen tot een optimale voeding. Het kind staat centraal. Er wordt niet alleen gekeken naar wat er gegeten moet worden, maar vooral ook hoe. Elk kind is uniek!

Mijn naam is Julia Cornet (rechts op de foto), kinder- en jeugddiëtist in 2013 afgestudeerd. Na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan bij Diëtistenpraktijk Katinka de Nennie. Binnen deze praktijk kan ik werken met de doelgroep waar ik het meeste affiniteit mee heb, namelijk kinderen. Met veel plezier help ik kinderen, maar ook de ouders of ouders in spé met hun hulpvraag rondom het eten en drinken. Hierbij kijk ik per kind wat hij of zij nodig heeft om tot een passende begeleiding te komen. Het geven van groepsbijeenkomsten vind ik een leuke uitdaging en afwisseling in mijn werk.

Maltie Bipat

Mijn naam is Maltie Bipat, Yoga docente. Ik woon samen en onze dochter is inmiddels alweer 7 jaar. Ik heb jarenlang gewerkt als personeelsadviseur maar na de geboorte van onze dochter heb ik het roer omgegooid. Ik ben mij meer gaan concentreren op wat ik echt belangrijk vind in het leven. Kort komt dit neer op, goed voor mijzelf zorgen zodat ik lang kan  genieten van de mensen van wie ik houd en lang de dingen kan doen waar ik blij van word. Ik ben mij eerst gaan focussen op passend eten en drinken en deed hiernaast mijn yoga oefeningen. Bewust en passend eten is niet lastig en heeft mij veel goeds gebracht. En toch miste ik iets. Het eten en drinken ging goed en de yoga oefeningen voerde ik standaard uit zonder er teveel bij stil te staan. Ik merkte dat ik soms teveel bezig was met de uitvoering van de oefening zelf in plaats de oefening te ervaren.

Pas toen ik begon met de docenten opleiding Integrale Yoga merkte ik dat je niet perfect in een houding hoeft te staan en maakte ik kennis met de kracht van ademhaling. Nu zag ik behalve fysiek ook mentaal veranderingen. Meer rust, kracht en focus. Iedereen is anders en we verschillen in de manier waarop we bewegen en in hoe ons lijf in elkaar steekt. Kijk hoe ver je komt en forceer niks en je zult merken dat je lichaam echt meer kan dat je denkt.

Breyaunne Lemmob

Hoi, ik ben Breyaunne. Ik ben 27 jaar oud en woon in Leidschendam. Ik ben moeder van mijn zoontje Elay. In 2020 heb ik er voor gekozen om mijn hart te volgen en een opleiding te volgen om Pilates instructrice te worden. In september heb ik ook mijn diploma gehaald voor Pilates tijdens en na de
zwangerschap. Ik heb zowel de klassieke, oftewel Contrology opleiding, als de Poppilates opleiding gevolgd en combineer in mijn lessen het beste van beide stromingen. Tijdens mijn eigen zwangerschap heb ik ZwangerFit gevolgd bij Parentus. Ik vond het heel fijn om onder begeleiding te bewegen, andere moeders te leren kennen en kennis op te doen. En die ervaring gun ik andere moeders ook, dus dat is precies wat ik ga doen!
Ik krijg er ontzettend veel energie van om mensen op de juiste manier te laten bewegen. Ik vind het
dan ook leuk om in de details te duiken of juist het grotere plaatje uit te leggen. Mijn streven is dat
mensen soepeler en sterker de zaal verlaten dan toen ze binnen kwamen, maar ook om een fijne,
luchtige sfeer te creëren waar een grapje of een ervaring gedeeld kan worden. Je gebruikt je eigen
lichaam tijdens de oefeningen, waardoor de oefeningen makkelijk kunnen worden aangepast, dus
iedereen kan lekker meedoen!

Tanja de Korte

Mijn naam is Tanja de Korte, ik ben haptotherapeut met als basisopleiding fysiotherapie. Van jongs af aan heb ik al interesse voor de mens en het menselijk lichaam Ik ben eigenaar van de praktijk voor haptotherapie Tanja de Korte, die op drie locaties is gevestigd. Daarnaast ben ik EMDR-practitioner i.o., en heb ik nascholingen omtrent trauma en hechting (gehecht zijn) gevolgd, en ben ik geïnteresseerd in hoe het lijf signalen geeft wanneer het onder druk komt te staan. Door het contact met Haptonomie leerde ik hoe waardevol de taal van het lichaam is en wat het brengt als we het kunnen ‘verstaan’.  De uitgangspunten van Haptonomie passen in mijn levenswijze. Zo zie ik in haptotherapie een benadering en bevestiging van het goede in de ander met als resultaat meer vertrouwen en eigenheid.

Jolan Roose

Mijn naam is Jolan Roose en ik ben werkzaam als integratief en lichaamsgericht werkend psycholoog opgeleid binnen de
sensorimotor psychotherapy zoals ontwikkeld door Pat Ogden. Ik ben is eigenaar van het bedrijf 2thepoint@life waarin (individuele) begeleiding wordt gegeven, alsook nascholingen worden verzorgd voor zorgprofessionals. Mijn speciale aandacht hebben traumatische herinneringen in het lijf; van de eenmalige impact van een ongeluk naar de veelvoud van mishandeling of misbruik. Daarnaast speelt gehechtheid voor mij altijd mee, soms op de voorgrond, soms secundair. Maar ze is er altijd!