Wie zijn wij?

Team Parentus bestaat uit:
Cleo van Wetten-Herfst (Fysiotherapeut)
Kristel Eisden-Honig (Kinderfysiotherapeut)
Marissa Lake-Hunsel (Kinderfysiotherapeut)
Yvonne Tas (Floor®-Fysio)

Even voorstellen:

Cleo van Wetten-Herfst

Mijn naam is Cleo van Wetten-Herfst, oprichter en eigenaar van Parentus. Ik ben getrouwd, moeder van vier fantastische dochters, Fysiotherapeut, Zwangerschaps- en herstel trainer, Mindfulness trainer, Coach en Fysiotherapeutisch draagconsulent. Ook heb ik een enorme passie voor de ontwikkeling van baby’s en peuters waar vanuit ik de Dreumes en Peuter lessen ben gestart.
Ik hou van reizen, sporten, motorrijden, maar ik breng vooral veel tijd door met mijn gezin en hond. Ik heb een achtergrond in Sportmassage en Maatschappelijk werk. Sinds 2012 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Dat is ook het jaar waarin ik voor het eerst moeder werd. Deze periode van zwanger zijn en moeder worden heeft mijn ogen geopend. Wat ik heb ervaren is een gebrek aan de zorg die ik op dat moment prettig had gevonden. Dat heeft mij ertoe bewogen om me te gaan specialiseren binnen mijn vak in de richting van zwangere en net bevallen vrouwen. Hieruit vloeide een succesvolle ZwangerFit cursus voort. Het succes van mijn bedrijf en de feedback van mijn klanten deed mij realiseren dat er nog veel meer vraag is binnen deze doelgroep. Niet alleen training, maar ook gerichte fysiotherapie voor bekkenklachten, aandacht voor diastase (buikwandproblematiek) en andere veel voorkomende problemen tijdens en na de zwangerschap.  Dat is dan ook hoe Parentus is ontstaan. Uit liefde voor het vak en de doelgroep is Parentus ontstaan. Je kunt bij mij o.a. terecht voor Fysiotherapie, Bekkentherapie (methode Röst), Floor® Zwangerschaps- en hersteltraining, Mama&Baby/Dreumes/Peuter Lessen, ademhalings- en ontspanningstherapie, sport- en ontspanningsmassage, babymassage, bevallingscursussen, postpartum begeleiding, draagconsulten en mindfulness trainingen. Natuurlijk wordt het aanbod steeds weer aangevuld en onderhouden met na- en bijscholing.

Ook ben ik beschikbaar voor vragen over borstvoeding, als vrijwilligster bij borstvoedingsorganisatie La Leche League.

Mijn persoonlijke doel is om de onderwerpen die door veel vrouwen als taboe worden gezien, bespreekbaar te maken door laagdrempelige en kleinschalige cursussen en workshops te geven. Deze cursussen staan voor veiligheid, integriteit, gezelligheid en professionaliteit. Ik zal mij volledig inzetten om dit te kunnen blijven bieden in deze bijzondere periode die een vrouw doormaakt tijdens en na haar zwangerschap(pen).

Ik kijk ernaar uit om ook jou te mogen ontmoeten en te mogen begeleiden in deze bijzondere fase van je leven!

Kristel Eisden-Honig

kinderfysiotherapeut Msc

Mijn naam is Kristel Eisden-Honig, getrouwd en moeder van een dochter, een zoon en van twee “part-time” kinderen van mijn man. Sinds 2005 ben ik werkzaam geweest als algemeen fysiotherapeut, sinds 2009 heb ik dit gecombineerd met kinderfysiotherapie. Ik hou erg van sporten; spinning, circuit training, hardlopen, racefietsen en daarnaast zoveel mogelijk tijd doorbrengen met mijn gezin. In 2015 ben ik voor het eerst zelf moeder geworden, wat een verrijking is voor mezelf, maar ook zeker voor mijn werk als kinderfysiotherapeut. De inleving in ouders is daarbij erg belangrijk.

Vanuit mijn bedrijf Kinderfysiotherapie De Wereld houd ik, sinds 1 oktober 2016, 2 dagen per week praktijk als kinderfysiotherapeut bij Parentus in Zoetermeer. De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan in de particuliere praktijk, waar ik veel baby’tjes heb behandeld met diverse problematiek zoals een voorkeurshouding met afplatting van het hoofd, huilbaby’s, overstrekken en onrust. Daarnaast ook kinderen tot 18 jaar met uiteenlopende problematiek. Jonge kinderen met onder andere achterstand in de motorische ontwikkeling in vergelijking met leeftijdsgenoten, tenenlopers, onhandige motoriek met veel vallen. Naast de praktijk heb ik ook drie jaar op een school gewerkt voor zeer moeilijk lerende kinderen, en zes jaar bij de KNVB waar ik verschillende district jeugd teams heb bijgestaan in blessurepreventie, blessurebehandeling en begeleiding naar de top van Nederland.

Daarnaast ben ik altijd bezig met mijzelf verder ontwikkelen in het vak. Je kunt op dit moment bij mij terecht voor Kinderfysiotherapie en babymassage. Ik hoop je snel te kunnen helpen en begeleiden met de problemen van jouw kindje.

Marissa Lake-Hunsel

Mijn naam is Marissa Lake-Hunsel. Ik ben getrouwd en trotse mama van 2 kindjes (sep ’18 en nov ’21). Toen ik in
2007 nog maar net op de Fysiotherapie opleiding in Leiden zat, kreeg ik een snuffelstage van 1 dag in
de kinderrevalidatie toegewezen. Deze ene dag heeft ervoor gezorgd dat ik al heel vroeg wist dat ik
hoe dan ook kinderfysiotherapeut zou worden! Het feit dat ik in 2011 de mogelijkheid kreeg om
vervroegd met de master in Breda te beginnen, zie ik dan ook niet als toeval.

Ik geniet dagelijks van het werken met kinderen en ouders. Het wonderlijke van een pasgeborene, de
onderzoekende dreumes, de koppige kleuter, de leergierige scholier en ook de opstandige puber. Ik
vind iedere fase iets bijzonders hebben. Ik werk graag samen met ouders, andere zorgverleners en
betrokkenen om kinderen zorg op maat te kunnen bieden. Ik denk niet graag in beperkingen, maar in
mogelijkheden.

Vanuit mijn praktijk “Eigenwijs” bied ik brede zorg en ontspanning voor ouder en kind in de vorm van
kinderfysiotherapie en diverse cursussen. Ik heb als doel dat iedereen die bij mij komt (of ik bij hen)
een gevoel van ontspanning ervaart. Bij Parentus zal mijn focus op kinderfysiotherapie liggen.

Binnen en buiten de kinderfysiotherapie heb ik een grote passie voor het werken met kinderen met
autisme en heb hier jarenlange ervaring mee.

Yvonne Tas

“Hoi, Ik ben Yvonne, Fysiotherapeut( 2008) en Floor®-trainer, getrouwd en moeder van Victoria ( 2019) en Manuel ( 2021). Naast werken besteed ik natuurlijk graag tijd aan mijn gezin. Ik hou van een actieve leefstijl. Het liefst ren of fiets ik dwars door de natuur maar ook in de sportschool kun je mij vinden.

Het is mijn missie om vrouwen te coachen naar een zo actief mogelijk leven waarin je je positief en sterk voelt! Ik begeleid graag mensen in allerlei fases van hun leven naar een actief en gezonde leefstijl maar vooral tijdens en na de zwangerschap. De zwangerschap en de geboorte van een kindje is zo ontzettend bijzondere periode.

Zelf heb ik ook gesport tijdens en na mijn zwangerschappen. Tijdens mijn eerste zwangerschap vond ik het moeilijk om balans te houden tussen werken, sporten. Ik nam soms onvoldoende rust en was daardoor hartstikke moe! Bij mijn tweede zwangerschap leerde ik om goed naar mijn lichaam te luisteren. Ik heb met plezier, ontspanning en energie kunnen blijven sporten tot in de laatste week van de zwangerschap. Wat voelde ik mij krachtig en positief!  Na de bevalling had ik zin om het sporten weer verantwoord op te pakken. Deze ervaring gun ik iedere moeder ( in spe)