Mama & Baby/Dreumes/Peuter Fit

Praktische informatie

Wie:
Cleo van Wetten-Herfst

Duur:
60 minuten

Wanneer:

NIEUW donderdag 09.30-10.30 uur (Start op 09-01-2020)
vrijdag 10.15-11.15 uur
zaterdag 09.00-10.00 uur
(indeling van de groepen hangt af van de leeftijd van de kindjes en de beschikbaarheid in de groep)

Deze cursus is doorlopend, indien er een dag uitvalt zal dit tijdig worden aangegeven.

Aantal deelnemers:
Maximaal 8 mama’s met baby/dreumes/peuter

Kosten:
Losse les € 11,-
5-rittenkaart € 50
10-rittenkaart € 95,-

Wat is Mama & Baby/Dreumes Fit?

Mama & Baby Fit is een trainingsmoment voor moeders met hun kindje die graag weer terug in shape willen komen na de bevalling. Deze training wordt gegeven door een fysiotherapeut met kennis van het bevallen lichaam. Wij proberen in deze training onderscheid tussen de groep 0-9 maanden en 9-24maanden. Deze grens is niet heel strikt, maar vaak leert de ervaring dat moeders na 6 tot 9 maanden in een andere fase komen en wat betreft training net weer wat meer willen doen. Ook zal er meer aandacht gaan naar oefeningen met je baby/dreumes. Vanzelfsprekend kan een baby van 9 maanden ook een stuk meer dan een baby van 6 weken, dus is het voor de kindjes vaak ook leuker om met leeftijdsgenootjes mee te trainen.  De keuze voor de groep blijft bij de moeder, de les wordt 'op maat' gegeven en kan dus altijd passend worden gemaakt. De lessen van Mama & Baby Fit zijn doorlopend en kunnen gevolgd worden middels een rittenkaart systeem.

Een groot voordeel van alle Mama & Baby activiteiten: Je hebt geen oppas nodig terwijl je wel aan je herstel kunt werken.
Heb je meerdere kinderen? Vraag naar de mogelijkheden! Afhankelijk van de groepssamenstelling kunnen kindjes tot 4 jaar prima meedoen met de lessen.

Moeders met baby's van 0-9 maanden

De groep met de kleinste kindjes (start vanaf ca. 6 weken na de bevalling) volgt een opbouwend en laagdrempelig programma wat gericht is op het opbouwen van spierkracht en stabiliteit. Iedereen (mét of zonder pijn klachten) kan met deze training meedoen. We doen oefeningen voor alleen de moeder, en voor moeder en kind samen. In deze groep is de sfeer ontspannen, en kijken we per les wat de kindjes toelaten. Mocht het voor jouw kindje nodig zijn om uit de oefening te stappen dan is dat natuurlijk nooit een probleem. De les is ca. 50 minuten actief en samen met de inloop en verzorgingstijd neemt deze ongeveer een uur in beslag. Liever iets minder intensief beginnen? Kijk dan eens naar Mama & Baby Yoga (voor kindjes tot 6 maanden).

Moeders met baby's en/of dreumes van 9-24 maanden
DSC_0769-klein

Deze les is naast het kracht deel ook een stuk gericht op opbouwen van conditie. Het is mogelijk om je kindje tijdens de training te dragen in een ergonomische drager of geweven draagdoek (er zijn dragers beschikbaar voor bruikleen in de les, mocht je al in het bezit zijn van een draagdoek (geweven) overleg dan even met de docent of deze geschikt is om te gebruiken in de lessen. Rekbare draagdoeken zullen door ons niet worden toegestaan omdat wij dan geen garantie kunnen geven voor de veiligheid van het kind.). Indien je dit niet wil, of niet kan kan de training ook zonder drager gevolgd worden.

De training zal (soms) deels op muziek worden gegeven. Er wordt aandacht besteed aan de houding, uithoudingsvermogen, krachttraining en oefeningen samen met je kindje. Het grootste gedeelte van de les zal worden ingevuld met oefeningen op de matten. We kijken altijd naar de kindjes en kunnen op die manier per les kijken wat het beste past op dat moment. We doen dan grond-oefeningen voor moeder en/of speeloefeningen voor de motorische ontwikkeling van je kindje (mits je kindje dit toelaat).

Wat zijn de voordelen van Mama & Baby/Dreumes Fit?
  • Door samen te bewegen met je kindje bevorder je de hechting tussen moeder en kind.
  • Beweging en muziek zorgen voor ontspanning van de moeder, deze ontspanning geef je door aan je kindje. (de cursus is ook zeker geschikt voor huilbaby’s)
  • Even tijd voor jezelf, maar ook samen met je kindje.
  • Je kunt informatie uitwisselen en vragen stellen over moeder zijn / kindjes / (motorische) ontwikkeling
  • De trainers zijn medisch geschoold (Fysiotherapeut) en hebben een signaleerfunctie wat betreft de gezondheid en de motorische ontwikkeling van uw kind.
  • Je kan voor individuele (fysiotherapeutische) consulten bij je trainer terecht om pijnklachten, blessures en/of bewegingsproblemen extra te laten behandelen.
Hoe gaat de training in zijn werk?
DSC_0795 - klein

Zorg er voor dat de kindjes tijdens de lessen niet te dik zijn aangekleed of dat je met makkelijke laagjes werkt. Zit je kindje zit in een drager of doek dan  heeft hij/zij daarmee dus nog een extra laag kleding aan. Ook is het belangrijk dat de mama’s sportieve en luchtige kleding dragen. Zoals je kunt begrijpen krijgen de mama’s het warm tijdens de training en die hebben dan nog een kindje met drager op de buik. Deze warmte geef je ook weer door aan je kindje! Tijdens de trainingen zal de docente constant de conditie van moeder en kind in de gaten houden en zij behoudt zich het recht om op ieder moment de training te stoppen of aan te passen als zij dat in die situatie nodig acht.  Na de training is er voldoende ruimte om de kindjes te voeden/verschonen zodat iedereen fris en ontspannen de ruimte weer kan verlaten.