(Fysiotherapeutische) Draagconsulten

Praktische informatie

Waarom een (Fysiotherapeutisch) Draagconsult?

Het dragen van jouw kindje bevordert de hechting tussen ouder en kind. In veel culturen is het dragen de normaalste zaak van de wereld, maar ook in Nederland staan we er steeds meer voor open.  Tegenwoordig is het hebben van een draagdoek of draagzak bijna onmisbaar bij de babyuitzet. Er wordt dan ook door een aantal aanbieders groot mee geadverteerd en daardoor lijkt het aanbod beperkt. Maar er is veel meer wat je kunt leren over het dragen van je kind als je je er in verdiept. En dan hebben we het over ergonomisch dragen voor zowel de ouder als het kind.

Bij Parentus biedt de Fysiotherapeutisch draagconsulent consulten waarbij de basis van het dragen met doek of ergonomische draagzak wordt uitgelegd en geïnstrueerd. De consulten zijn één op één of in overleg in groepsverband en kunnen zowel in de praktijk als bij jou thuis plaatsvinden. Er wordt altijd eerst geoefend met een daarvoor bedoelde pop, totdat je de techniek onder controle hebt. Daarna ga je pas aan de slag met jouw eigen kindje. De doeken en dragers die door ons beschikbaar worden gesteld om te passen zijn bij Parentus niet te koop. Wel kunnen wij je doorverwijzen naar diverse verkooppunten waar je voor deze spullen terecht kunt.

Heb je zelf al een drager of doek aangeschaft maar wil je daar toch nog wat tips bij hebben? Dat kan natuurlijk ook. We plannen dan een korter specifiek consult waarbij je alleen met je eigen drager of doek aan de slag gaat.

Ben je nog zwanger, maar wil je wel vast oriënteren op het dragen, dan kun je altijd gebruik maken van onze draagpop bij het oefenen. Als jouw kindje dan geboren is en je bent nog wat onzeker over het dragen dan kunnen we altijd een kort consult aan huis plannen om jouw onzekerheid weg te nemen.

Daarnaast kunnen wij ook assisteren bij kindjes die door een aandoening/aanpassing veel baat kunnen hebben bij gedragen worden, denk hierbij aan o.a. heupdysplasie, klompvoetje, sondevoeding of zuurstof. Als de behandelend arts van jouw kindje toestemming heeft gegeven dat jouw kindje gedragen mag worden, dan gaan we samen zoeken wat voor jullie het meest geschikte middel is om dit te doen. Ook hiervoor kunnen de consulten op de praktijk dan wel aan huis gepland worden.

Heb jij nog andere vragen die over het dragen van je kindje gaan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden.