(Kinder)diëtetiek

Parentus werkt samen met diëtistenpraktijk Katinka de Nennie. Zij staan voor u klaar voor alle vragen over voeding voor ouder en kind.

Welkom bij Diëtistenpraktijk Katinka de Nennie. Vanaf 1 juli 2017 zijn Katinka de Nennie en Julia Cornet, beide kinder- en jeugddiëtisten en kindereetcoach, in een nieuwe vestiging te vinden n Zoetermeer bij Parentus.

Voor wie:

In onze praktijk richten wij onze deskundigheid op de begeleiding van kinderen in de leeftijd van 0-23 jaar, op de periode voor de zwangerschap, de zwangere vrouw en het pasgeboren kind oftewel de eerste 1000 dagen van het kind. Binnen onze praktijk stemmen we de adviezen en materialen af op de hulpvraag van het kind, zijn ouders en zijn mogelijkheden. Hiervoor werken wij met veel plezier met onder andere de materialen van de Kinderdieetcreatie.

Op een speelse en informatieve manier worden kinderen en hun ouders betrokken om aan de slag te gaan met de problemen rondom eten en drinken passend bij de hulpvraag en eventuele medische problematiek. Methodes waar wij mee werken zijn gericht op de kritische eters, poepproblemen en eetproblemen bij autisme. Voor de kinderen met overgewicht werken we met de methode HapSnap&Co.

Voor de kinderen met een beperking of het Syndroom van Down kan binnen de praktijk gewerkt worden met het Happy Weight stippenplan. Dit is een individueel plan waarbij de kinderen aan de hand van een stippenplan bewust worden van wat gezonde voeding is en hoe daarmee te variëren.

Mochten de kinderen niet meer uitkomen met gewone voeding zullen wij samen met ouders, kind en verwijzer zoeken naar het juiste alternatief en hen daar in begeleiden. Denk hierbij aan drinkvoeding, aanvullende modules, maar ook het opbouwen en afbouwen van sondevoeding. Binnen onze praktijk werken wij samen met (kinder)fysiotherapeuten, orthopedagogen, psychologen, logopedisten, ergotherapeuten, huisartsen, kinderartsen en jeugdgezondheidszorg.

In de komende periode zullen we samen met de fysiotherapeuten van Parentus een onderdeel van de voorlichtingsbijeenkomsten voor zwangeren verzorgen maar ook groepsbegeleiding voor kinderen met overgewicht zal gaan starten.

Voor meer informatie over onze praktijk verwijzen we u naar de website www.dietistdenennie.nl maar u kunt natuurlijk ook altijd even contact opnemen via 06-24767756 of stuur een mail naar katinka@dietistdenennie.nl

Ons spreekuur bij Parentus vindt plaats op de woensdagochtend, waarna in de loop van de tijd wordt gestreefd naar een uitbreiding op de dinsdagochtend.