Missie

Parentus is een fysiotherapie praktijk voor (aanstaande) ouders, en hun kinderen. De praktijk biedt professionele eerstelijns zorg aan op het gebied van zwangerschap, bevalling en de eerste levensjaren van het kind. Deze zorg dient de zorg van de verloskundige, kraamzorg en consultatiebureau aan te vullen. Daarnaast bieden we reguliere fysiotherapie voor algemene klachten aan het bewegingsapparaat.

De zorg die Parentus biedt bestaat o.a. uit:
– Algemene fysiotherapie
– fysiotherapie bij zwangerschapsgerelateerde (bekken)klachten
– Kinderfysiotherapie (0-18 jaar)
– training tijdens én na de zwangerschap
– coaching en bevallingsvoorbereiding
– Kinderdiëtiek voor Diëtistenpraktijk Katinka de Nennie

Het is de plek waar de zwangere vrouw en haar partner terecht kunnen voor alle zwangerschaps- en ouderschapsgerelateerde zorg/ondersteuning die niet door de verloskundige, kraamzorg en consultatiebureau wordt verleend. Daarnaast biedt Parentus preventieve zorg en activiteiten aan, die bijdragen aan een prettige zwangerschap en periode na de geboorte ten behoeve van een veilige hechting.

Parentus streeft naar zichtbaarheid en toegankelijkheid van zwangerschaps- en ouderschapsgerelateerde zorg en onderscheidt zich door de grote diversiteit aan diensten en samenwerking voor deze doelgroep. Daarnaast wordt kwaliteit gewaarborgd door scholing, evidence based practice, ervaring en feedback. Tevens zet Parentus zich in voor stichtingen die de belangen van jonge ouders en hun kinderen behartigen. In deze praktijk voelen (aanstaande) ouders zich veilig en ontvangen zij de zorg die zij vragen. Ook ervaren (groot) ouders zijn van harte welkom bij Parentus voor activiteiten of fysiotherapie.