Mama & Baby Fit

Wat is Mama & Baby Fit?

Mama & Baby Fit is een trainingsmoment voor moeders met hun kindje die graag weer terug in shape willen komen na de bevalling. Deze training wordt gegeven door een fysiotherapeut met kennis van het bevallen lichaam. Wij maken in deze training onderscheid tussen de groep 0-6 maanden en 6-18 maanden. Deze grens is niet heel strikt, maar vaak leert de ervaring dat moeders na 6 maanden in een andere fase komen en wat betreft training net weer wat meer willen doen. Vanzelfsprekend kan een baby van 6 maanden ook een stuk meer dan een baby van 6 weken, dus is het voor de kindjes vaak ook leuker om met leeftijdsgenootjes mee te trainen.  De keuze voor de groep blijft bij de moeder, de les wordt 'op maat' gegeven en kan dus altijd passend worden gemaakt. De lessen van Mama & Baby Fit zijn doorlopend en kunnen gevolgd worden middels een rittenkaart systeem.

Moeders met baby's van 0-6 maanden

De groep met de kleinste kindjes (start vanaf ca. 6 weken na de bevalling) volgt een opbouwend en laagdrempelig programma wat gericht is op het opbouwen van spierkracht en stabiliteit. Iedereen (mét of zonder pijn klachten) kan met deze training meedoen. We doen oefeningen voor alleen de moeder, en voor moeder en kind samen. In deze groep is de sfeer ontspannen, en kijken we per les wat de kindjes toelaten. Mocht het voor jouw kindje nodig zijn om uit de oefening te stappen dan is dat natuurlijk nooit een probleem. De les is ca. 50 minuten actief en samen met de inloop en verzorgingstijd neemt deze ongeveer een uur in beslag.

Moeders met baby's van 6-18 maanden
DSC_0769-klein

Deze les is naast het kracht deel ook een stuk gericht op opbouwen van conditie. Het is mogelijk om je kindje tijdens de training te dragen in een ergonomische drager of geweven draagdoek. Indien je dit niet wil, of niet kan kan de training ook zonder drager gevolgd worden. De training zal (soms) deels op muziek worden gegeven. Er wordt aandacht besteed aan de houding, uithoudingsvermogen, krachttraining en oefeningen samen met je kindje. Het grootste gedeelte van de les zal dragend/staand worden ingevuld, en een deel van de oefeningen zal op matten plaats vinden. We kijken altijd naar de kindjes en kunnen op die manier per les kijken wat het beste past op dat moment. We doen dan grond-oefeningen voor moeder en/of speeloefeningen voor de motorische ontwikkeling van je kindje (mits je kindje dit toelaat).
In de lessen wordt indien gewenst gebruik gemaakt van een ergonomische drager (draagzak), deze worden door ons beschikbaar gesteld en zijn dus vrij te gebruiken in de lessen. Mocht je al in het bezit zijn van een draagdoek (geweven) overleg dan even met de docent of deze geschikt is om te gebruiken in de lessen. Rekbare draagdoeken zullen door ons niet worden toegestaan omdat wij dan geen garantie kunnen geven voor de veiligheid van het kind.

Wat zijn de voordelen van Mama & Baby Fit?
  • Door samen te bewegen met je kindje bevorder je de hechting tussen moeder en kind.
  • Je hebt geen oppas nodig
  • Beweging en muziek zorgen voor ontspanning van de moeder, deze ontspanning geef je door aan je kindje. (de cursus is ook zeker geschikt voor huilbaby’s)
  • Even tijd voor jezelf, maar ook samen met je kindje.
  • Je kunt informatie uitwisselen en vragen stellen over moeder zijn / kindjes / (motorische) ontwikkeling
  • De trainers zijn medisch geschoold (Fysiotherapeut) en hebben een signaleerfunctie wat betreft de gezondheid en de motorische ontwikkeling van uw kind.
  • Je kan voor individuele (fysiotherapeutische) consulten bij je trainer terecht om pijnklachten, blessures en/of bewegingsproblemen extra te laten behandelen.
Hoe gaat de training in zijn werk?
DSC_0795 - klein

Zorg er voor dat de kindjes tijdens de training niet te dik zijn aangekleed of dat je met makkelijke laagjes werkt. Zit je kindje zit in een drager of doek dan  heeft hij/zij daarmee dus nog een extra laag kleding aan. Ook is het belangrijk dat de mama’s sportieve en luchtige kleding dragen. Zoals je kunt begrijpen krijgen de mama’s het warm tijdens de training en die hebben dan nog een kindje met drager op de buik. Deze warmte geef je ook weer door aan je kindje! Tijdens de trainingen zal de docente constant de conditie van moeder en kind in de gaten houden en zij behoudt zich het recht om op ieder moment de training te stoppen of aan te passen als zij dat in die situatie nodig acht.  Na de training is er voldoende ruimte om de kindjes te voeden/verschonen zodat iedereen fris en ontspannen de ruimte weer kan verlaten.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Heb je een vraag, wil je een afspraak maken, of wil je je inschrijven voor één van onze cursussen:

Praktische informatie:

Wie:
Cleo van Wetten-Herfst

Duur:
60 minuten

Wanneer:
zaterdag 09.00-10.00
zaterdag 10.00-11.00
(indeling van de groepen hangt af van de leeftijd van de kindjes)

Deze cursus is doorlopend, indien er een zaterdag uitvalt zal dit tijdig worden aangegeven.
Andere dagen zijn i.o. mogelijk.

LET OP: i.v.m. zwangerschapsverlof zullen er geen lessen Mama & Baby Fit worden gegeven tussen 01-01-2018  t/m  15-04-2018

Kosten:
Losse les             € 10,-
5-rittenkaart    € 50,-
10-rittenkaart € 90,-

Aantal deelnemers:
Maximaal 5 mama’s met baby