Zwanger Fit / Zwangerschapstraining

Praktische informatie

Wie:
Cleo van Wetten-Herfst /  Ilona van Es-Aardoom

Actieve lessen
Duur: 60 minuten
Wij houden ons te allen tijde aan de 1,5 meter afstandsregel. En passen onze lessen aan naar de op dat moment geldende corona maatregelen.

Wanneer:
Maandag van 19.30-20.30 Combi-les ZwangerFit/MamaFit (buiten les)
Dinsdag van  19.15-20.15 uur Combi-les ZwangerFit/MamaFit (binnen locatie Rokkeveen)

Aantal deelnemers:
Maximaal 12 deelnemers voor de buiten les en 8 deelnemers voor de binnen les.

Kosten:
Proefles is altijd gratis (reserveren verplicht)
Losse les              € 16,-
10-rittenkaart   € 130,-

Vergoeding:
Er zijn zorgverzekeraars die ZwangerFit vergoeden.
Neem contact met ons op voor verdere informatie.

Ben je zwanger en vind je het fijn om in beweging te zijn? Vind je het leuk om te trainen met andere aanstaande moeders? Wil je wel bewegen maar weet je niet waar je goed aan doet in de zwangerschap?

Dan is Zwanger Fit bij Parentus in Zoetermeer de zwangerschapscursus voor jou tijdens en na je zwangerschap. De lessen worden gegeven door speciaal opgeleide Fysiotherapeuten, in onze praktijk in Zoetermeer

Het doel van de cursus:  Een fit en gezond lijf, dat de periode tijdens en na de zwangerschap aankan!

Voor wie is Zwanger Fit bedoeld?

Parentus verzorgt de Zwanger Fit zwangerschapscursus in Zoetermeer voor vrouwen in de 9 maanden van hun zwangerschap (14 weken-9 maanden) en de 9 maanden na de bevalling (MamaFit start bij 4-6 weken na de bevalling tot ca. 9 maanden na de bevalling). Op deze manier help je je lijf optimaal met herstellen van de topsport die ‘Zwanger en Bevallen’ heet.

Zwanger Fit

De cursus loopt het hele jaar door, en wordt gegeven in Zoetermeer. Je kunt vanaf 14 weken zwangerschap, op ieder moment inschrijven. Het is nooit te laat om te gaan trainen. Hoe fitter je in de zwangerschap bent, hoe sneller je weer fit bent na de bevalling. In principe kan je tot aan de bevalling komen trainen. De regel is: Zolang jij je goed voelt tijdens je zwangerschap, en medisch in orde bent, mag je blijven bewegen. Natuurlijk wordt de intensiteit aangepast, tegen het einde van je zwangerschap.

Hoe zien de Zwanger Fit lessen er uit?

Zwanger FitOp dit moment worden er op maandag- en dinsdagavond wekelijkse lessen gegeven. Incidenteel zal er ook een les op Zaterdag mogelijk zijn. Na inschrijving kun je de lessen boeken via het online-lesrooster van Momoyoga.
De lessen duren 60 minuten. Er wordt  tijdens de lessen gebruik gemaakt van klein oefenmateriaal en muziek. De aandacht ligt vooral op (het behouden van) conditie, spierversterking (coördinatie en stabilisatie), ontspanning en ademhaling. Tevens wordt er genoeg aandacht besteed aan de bekkenbodem om eventuele ongemakken tijdens en na een zwangerschap te voorkomen. De lessen in Zoetermeer worden in groepsverband gegeven, dit kan zijn in de vorm van circuit training, of groepsoefeningen. Bij het geven van de lessen wordt goed gelet op de uitvoering van de oefeningen om foutief trainen en blessures te voorkomen. De lessen zullen kleinschalig worden aangeboden, met maximaal 8 vrouwen per groep. Op deze manier blijft er genoeg tijd over voor individuele aandacht en sturing.

Iedere deelneemster vult voor aanvang van de cursus een intake formulier in. Dit formulier wordt indien noodzakelijk besproken in een persoonlijk gesprek met de docent. Op die manier wordt de gezondheidstoestand van iedere cursist kort in kaart gebracht en kan voor iedereen de training ‘op maat’ gemaakt worden. Tijdens een zwangerschap verandert er nog wel eens wat, natuurlijk kunnen tussentijdse complicaties altijd besproken worden zodat ook jij 9 maanden lang kan blijven trainen op jouw niveau. Het volgen van een proefles behoort ook tot de mogelijkheden.

Zwanger Fit is een zwangerschapscursus, ontwikkeld als product van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek en pre- en postpartum gezondheidszorg (NVFB) voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. Het is een actieve cursus voor vrouwen die zwanger zijn (vanaf 14-16 weken) tot 9 maanden na de bevalling.  De lessen worden gegeven door gediplomeerde YVLO-ZwangerFit®-docenten/fysiotherapeuten. Deze lessen worden dan ook vaak (deels) vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering.

Mocht je vragen hebben over de mogelijkheden tot het volgen van Zwanger Fit, of liever op een ander moment (individueel) trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.