Wie zijn wij?

Ilona van Es-Aardoom

Mijn naam is Ilona van Es – Aardoom, getrouwd en moeder van twee dochters. Sinds 2006 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Ik heb mijn zwangerschap als een hele bijzondere tijd ervaren. Mede door eigen ervaring ben in gaan inzien dat de zorg rondom de geboorte soms onvolledig, verspreid en eenzijdig is. Na mijn zwangerschap ben ik mij gaan verdiepen in wat ik als fysiotherapeut kon betekenen voor (aanstaande) ouders en hun kinderen. Ik wilde graag bijdragen in gezond bewegen tijdens en na de zwangerschap en ben de opleiding tot  ZwangerFit-docent gaan doen. Al snel ben ik mij ook buiten de fysiotherapie gaan verbreden. Samen met Cleo had ik de wens om de zorg voor deze groep professioneel, toegankelijk en laagdrempelig te maken.

Een veilige hechting is voor mij het uitgangspunt voor alle zorg die ik lever, dat wil zeggen dat alle zorg die wij bij Parentus leveren direct of indirect hechtingsbevorderend is. Een evenwichtige ouder-kindrelatie en de ontwikkeling van het kind in het verdere leven valt of staat immers met een veilige hechtingsrelatie. Ouderschap is heel mooi, maar niet vanzelfsprekend. Ik hoop dat mijn werk veel gezinnen hulp kan bieden.

Je kunt bij mij naast fysiotherapie en ZwangerFit/MamaFit terecht voor ademhalings- en ontspanningstherapie, zwangerschaps-, partner- en mama-massage, baby-yoga en -massage, peuteryoga en -massage, Dunstan Babytaal, coaching tijden het eerste levensjaar van het kind, bevallingscursussen, postpartum begeleiding en timemanagement.

Cleo van Wetten-Herfst

Mijn naam is Cleo van Wetten-Herfst. Ik ben getrouwd, moeder van vier dochters, Fysiotherapeut, ZwangerFit-docent, Mindfulness trainer, Coach en Fysiotherapeutisch draagconsulent. Ik hou van reizen, sporten, motorrijden, maar ik breng vooral veel tijd door met mijn gezin en hondje. Ik heb een achtergrond in Sportmassage en Maatschappelijk werk. Sinds 2012 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Dat is ook het jaar waarin ik voor het eerst moeder werd. Deze periode van zwanger zijn en moeder worden heeft mijn ogen geopend. Wat ik heb ervaren is een gebrek aan de zorg die ik op dat moment prettig had gevonden. Dat heeft mij ertoe bewogen om me te gaan specialiseren binnen mijn vak in de richting van zwangere en net bevallen vrouwen. Hieruit vloeide een succesvolle ZwangerFit cursus voort. Het succes van mijn bedrijf en de feedback van mijn klanten deed mij realiseren dat er nog veel meer vraag is binnen deze doelgroep. Dat is dan ook hoe Parentus is ontstaan. Uit liefde voor het vak en de doelgroep ben ik samen met Ilona gaan kijken waar de behoefte precies naar is en wat wij kunnen bijdragen in deze bijzondere periode van ieder jong gezin. Je kunt bij mij o.a. terecht voor Fysiotherapie, ZwangerFit, MamaFit, Mama&Baby/Dreumes/Peuter Lessen, ademhalings- en ontspanningstherapie, sport- en ontspanningsmassage, zwangerschapsmassage, babymassage, bevallingscursussen, postpartum begeleiding, draagconsulten en mindfulness trainingen. Natuurlijk wordt het aanbod steeds weer aangevuld en onderhouden met na- en bijscholing.

Mijn persoonlijke doel is om de onderwerpen die door veel vrouwen als taboe worden gezien, bespreekbaar te maken door laagdrempelige en kleinschalige cursussen en workshops te geven. Deze cursussen staan voor veiligheid, integriteit, gezelligheid en professionaliteit. Ik zal mij volledig inzetten om dit te kunnen blijven bieden in deze bijzondere periode die een vrouw doormaakt tijdens en na haar zwangerschap(pen).

Ik kijk ernaar uit om ook jou te mogen ontmoeten en te mogen begeleiden in deze bijzondere fase van je leven.

Kristel Eisden-Honig

kinderfysiotherapeut Msckft1

Mijn naam is Kristel Eisden-Honig, getrouwd en moeder van een dochter en van twee “part-time” kinderen van mijn man. Sinds 2005 ben ik werkzaam geweest als algemeen fysiotherapeut, sinds 2009 heb ik dit gecombineerd met kinderfysiotherapie. Ik hou erg van sporten; spinning, circuit training, hardlopen, racefietsen en daarnaast zoveel mogelijk tijd doorbrengen met mijn gezin. In 2015 ben ik voor het eerst zelf moeder geworden, wat een verrijking is voor mezelf, maar ook zeker voor mijn werk als kinderfysiotherapeut. De inleving in ouders is daarbij erg belangrijk.

Vanuit mijn bedrijf Kinderfysiotherapie De Wereld houd ik, sinds 1 oktober 2016, 2 dagen per week praktijk als kinderfysiotherapeut bij Parentus in Zoetermeer. De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan in de particuliere praktijk, waar ik veel baby’tjes heb behandeld met diverse problematiek zoals een voorkeurshouding met afplatting van het hoofd, huilbaby’s, overstrekken en onrust. Daarnaast ook kinderen tot 18 jaar met uiteenlopende problematiek. Jonge kinderen met onder andere achterstand in de motorische ontwikkeling in vergelijking met leeftijdsgenoten, tenenlopers, onhandige motoriek met veel vallen. Naast de praktijk heb ik ook drie jaar op een school gewerkt voor zeer moeilijk lerende kinderen, en zes jaar bij de KNVB waar ik verschillende district jeugd teams heb bijgestaan in blessurepreventie, blessurebehandeling en begeleiding naar de top van Nederland.

Daarnaast ben ik altijd bezig met mijzelf verder ontwikkelen in het vak. Je kunt op dit moment bij mij terecht voor Kinderfysiotherapie en babymassage. Ik hoop je snel te kunnen helpen en begeleiden met de problemen van jouw kindje.