Zwangerschapsyoga

Praktische informatie

Zwangerschapsyoga is een prachtige manier om je voor te bereiden op de komst van je kindje.

In de loop van de zwangerschap verandert het lichaam voortdurend. Je lichaam vertelt je veel over wat het nodig heeft. Zwangerschapsyoga geeft je de mogelijkheid om even stil te staan om deze kennis vrij te laten komen. Je leert samen met andere zwangere vrouwen op een ontspannen manier te ervaren wat het lichaam je te vertellen heeft, je bewust te worden van de wijze waarop je hier mee om kunt gaan en leer je te vertrouwen op de kracht van je lichaam en geest. De mindset die je ontwikkelt met yoga, draag je de rest van je leven bij je. Dit bewustzijn zal je, tijdens de zwangerschap, de bevalling en in de periode van herstel, helpen om de juiste keuzes te maken.

Op dit moment wordt er alleen online Zwangerschapsyoga aangeboden. De lessen zijn verder hetzelfde opgebouwd als de live-lessen. 

De yogales duurt een uur. Je gaat aan de slag met verschillende oefeningen voor een mooie houding, om soepel te blijven en je kracht te behouden. Je sluit de les af met een meditatie waarbij je in contact komt met je kindje. Deze lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden.

Heb je klachten van je bekken of lage rug? Kom dan eerst voor een consult fysiotherapie. Op basis daarvan krijg je adviezen over wat je wel en beter niet kunt doen.

Zwangerschapsyoga is geen voorbereidende cursus op de bevalling. Wil je meer weten over het verloop van de bevalling, ademhalingstechnieken, pijn en pijnstilling, complicaties, geboorte, kraamtijd en herstel na de bevalling? Kijk dan bij ons aanbod bevallingscursussen.