Cursus Samen Zwanger

Praktische informatie

Wie:
Ilona van Es – Aardoom / Cleo van Wetten - Herfst

Duur:
5 bijeenkomsten
1 huisbezoek na de kraamweek (indien gewenst)
1 terugkomdag met alle ouders en baby’s (indien gewenst).

Data:
woensdag 5, 12, 19, 26 juni en 3 juli 2019 van 20.00-21.30 uur VOL

De volgende cursus start in september/oktober 2019, data volgen nog.

Liever op een ander moment? Vraag ons naar mogelijkheden!

Aantal deelnemers:
Maximaal 6 stellen

Kosten:
€ 150,- per stel

Vergoeding:
Er zijn zorgverzekeraars die zwangerschapscursussen vergoeden. Neem contact met ons op voor verdere informatie.

Waarom een cursus Samen Zwanger?

De zwangerschap is een bijzondere tijd. Je bent samen in verwachting van een nieuw kindje. Met de cursus Samen Zwanger doorloop je de zwangerschap samen en bereidt je je voor op de bevalling en kraamtijd. De rol van de partner wordt vaak onderschat. Om deze rol optimaal te vervullen is het belangrijk om goed voorgelicht te zijn. De komst van een kindje is een grote verandering en vraagt om teamwork. Door de betrokkenheid van de partner kun je al vanaf de zwangerschap een team vormen. Bij Samen Zwanger ervaart ook de partner het ouderschap al tijdens de zwangerschap en kan het hechtingsproces op gang komen. De cursus bestaat voor een groot deel uit theorie. In de praktijk worden ademhalingstechnieken en massagetechnieken geoefend voor tijdens de zwangerschap en de bevalling.

Ben jij in verwachting zonder partner? De partner is in dit geval iemand die dicht bij jou staat en jou zal begeleiden tijdens de bevalling. Denk aan een (groot)moeder, zus of vriendin.

We behandelen in deze cursus de volgende onderwerpen:

  • De theorie van conceptie t/m bevalling
  • Voeding tijdens de zwangerschap
  • Rol van de partner
  • Baarhoudingen, ademhalingstechnieken, massagetechnieken
  • Wegwijzer in de zorgverlening (verloskundige, kraamzorg, ziekenhuis, kraamhotel, doula)
  • Geboorteplan
  • Dunstan Babytaal
  • De kraamtijd

Na het volgen van deze cursus zijn jij en je partner volledig geïnformeerd over alles wat jullie te wachten staat bij de geboorte van jullie kindje. Omdat iedere bevalling anders is, en ook geen een kindje hetzelfde is kan de beleving nog wel eens verschillen met de theorie.  Mocht je na de bevalling willen napraten met de docent dan is dat altijd mogelijk. Wij gunnen het iedere ouder om met een positief gevoel terug te kijken naar de geboorte van zijn of haar kind, en wij zullen dan ook alle begeleiding bieden die nodig is.

Mocht je geen hele cursus willen volgen samen met je partner, maar toch naar een informatiebijeenkomst willen komen kijk dan bij onze Partneravond: Bevallen doe je samen.