(Kinder)diëtetiek

Parentus werkt samen met diëtistenpraktijk Katinka de Nennie. Zij staan voor u klaar voor alle vragen over voeding voor ouder en kind.

Welkom bij Diëtistenpraktijk Katinka de Nennie. Wij stellen ons graag even aan u voor. Vanaf 1 juli 2017 hebben wij een nieuwe vestiging geopend in Zoetermeer bij Parentus. Wij zijn Katinka de Nennie en Julia Cornet, beide kinder- en jeugddiëtisten en kindereetcoach.

Wie zijn wij:

Katinka de Nennie, kinder- en jeugddiëtist en tevens praktijkhouder is vanaf 1998 afgestudeerd diëtist en tot 2008 werkzaam geweest als all round diëtist bij Rivas Zorggroep in Gorinchem. Vanaf 2008 ben ik een zelfstandige praktijk gestart, eerst in Gouda waarna snel uitbreiding kwam naar Zoetermeer. Inmiddels heeft de praktijk 5 vestigingen. In mijn eigen praktijk ben ik direct gestart met wat ik het allerleukste vindt binnen het vak diëtetiek; kinderdiëtetiek. Zwangeren, kinderen, jongeren en hun ouders samen begeleiden passend bij de hulpvraag, verwachting en wensen om zo te komen tot een optimale voeding. Het kind staat centraal. Er wordt niet alleen gekeken naar wat er gegeten moet worden, maar vooral ook hoe. Elk kind is uniek!

 

Julia Cornet, kinder- en jeugddiëtist in 2013 afgestudeerd. Na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan bij Diëtistenpraktijk Katinka de Nennie. Binnen deze praktijk kan ik werken met de doelgroep waar ik het meeste affiniteit mee heb, namelijk kinderen. Met veel plezier help ik kinderen, maar ook de ouders of ouders in spé met hun hulpvraag rondom het eten en drinken. Hierbij kijk ik per kind wat hij of zij nodig heeft om tot een passende begeleiding te komen. Het geven van groepsbijeenkomsten vind ik een leuke uitdaging en afwisseling in mijn werk.

Voor wie:

In onze praktijk richten wij onze deskundigheid op de begeleiding van kinderen in de leeftijd van 0-23 jaar, op de periode voor de zwangerschap, de zwangere vrouw en het pasgeboren kind oftewel de eerste 1000 dagen van het kind. Binnen onze praktijk stemmen we de adviezen en materialen af op de hulpvraag van het kind, zijn ouders en zijn mogelijkheden. Hiervoor werken wij met veel plezier met onder andere de materialen van de Kinderdieetcreatie.

Op een speelse en informatieve manier worden kinderen en hun ouders betrokken om aan de slag te gaan met de problemen rondom eten en drinken passend bij de hulpvraag en eventuele medische problematiek. Methodes waar wij mee werken zijn gericht op de kritische eters, poepproblemen en eetproblemen bij autisme. Voor de kinderen met overgewicht werken we met de methode HapSnap&Co.

Voor de kinderen met een beperking of het Syndroom van Down kan binnen de praktijk gewerkt worden met het Happy Weight stippenplan. Dit is een individueel plan waarbij de kinderen aan de hand van een stippenplan bewust worden van wat gezonde voeding is en hoe daarmee te variëren.

Mochten de kinderen niet meer uitkomen met gewone voeding zullen wij samen met ouders, kind en verwijzer zoeken naar het juiste alternatief en hen daar in begeleiden. Denk hierbij aan drinkvoeding, aanvullende modules, maar ook het opbouwen en afbouwen van sondevoeding. Binnen onze praktijk werken wij samen met (kinder)fysiotherapeuten, orthopedagogen, psychologen, logopedisten, ergotherapeuten, huisartsen, kinderartsen en jeugdgezondheidszorg.

In de komende periode zullen we samen met de fysiotherapeuten van Parentus een onderdeel van de voorlichtingsbijeenkomsten voor zwangeren verzorgen maar ook groepsbegeleiding voor kinderen met overgewicht zal gaan starten.

Voor meer informatie over onze praktijk verwijzen we u naar de website www.dietistdenennie.nl maar u kunt natuurlijk ook altijd even contact opnemen via 06-24767756 of stuur een mail naar katinka@dietistdenennie.nl

Ons spreekuur bij Parentus vindt plaats op de woensdagochtend, waarna in de loop van de tijd wordt gestreefd naar een uitbreiding op de dinsdagochtend.