Kids in Beweging

Waarom een beweegplan voor kinderen?

Uit onderzoek van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) blijkt dat in 2016 bijna 14% van de jeugd (kinderen tussen de 4 en 17 jaar) overgewicht heeft. Hiervan heeft 2,7% obesitas. Naast een gezonde en gevarieerde voeding, voldoende slaap, is ook het bewegen erg belangrijk. Ieder kind heeft minimaal 1 uur matig tot intensieve inspanning nodig per dag. Dit houdt in dat het kind moe moet worden van de inspanning. Dit hoeft niet bij een sportvereniging, maar kan ook door buiten spelen, fietsen, skeeleren, stoeien of vele andere activiteiten. Door de veranderde trend zitten veel kinderen thuis achter de tv, computer of iPad, waardoor ze niet meer aan hun beweging toekomen. Aan de zogenoemde “schermtijd” zou maximaal 2 uur per dag besteed moeten worden.

Wat houdt deze groep in?

Om het bewegen weer op de kaart te zetten, bieden wij een wekelijks beweegplan voor kinderen van 4-7 jaar en voor 8-12 jaar aan bij de kinderfysiotherapeut. Je kan dan bewegen in een groepje van 3-8 kinderen. Kinderen met overgewicht worden gezien door de diëtist en door de kinderfysiotherapeut, is er sprake van overgewicht, dan kunnen de lessen vergoed worden door de zorgverzekeraar. Voor de kinderen waarbij geen sprake is van overgewicht, maar die wel graag willen komen oefenen, geldt een tarief van €10,- per keer.

Wanneer?

Het beweegplan is op woensdag middag om 13:30-14:30 voor 4-7 jaar en om 14:30-15:30 voor 8-12 jaar.
Er kan wekelijks in de lessen ingestroomd worden, en zolang deelgenomen worden als gewenst. In de schoolvakanties zal er geen les gegeven worden.

Meer informatie of opgeven?

Mail naar: info@parentus.nl of bel: 079 – 30 30 796