Peuter Yoga

Praktische informatie

Wie:
Cleo van Wetten-Herfst

Duur:
5 lessen van 60 minuten

Wanneer: (de lessen vallen buiten de schoolvakanties)
Wegens alle Covid-19 maatregelen zijn er nog geen nieuwe lessen gepland. Heb je interesse in peuterlessen mail dan naar info@parentus.nl voor de meest actuele informatie.

Tijd:
Van 9.00 uur tot 10.00 uur

Aantal deelnemers:
Maximaal 6 (groot)ouder-kind-koppels
(De cursus gaat door bij minimaal 3 deelnemers)

Kosten:
€ 50,-*

* indien je je na afloop van een cursus voor de volgende reeks opgeeft ontvang je 10% korting op de cursusprijs.

Wil jij graag iets leuks ondernemen met je peuter?

Even tijd voor elkaar, in het hier en nu. Lekker actief bezig zijn op een ontspannen manier. Peuteryoga is een (groot)ouder-kindactiviteit voor peuters (2-4 jaar) waarbij actieve en rustgevende oefeningen elkaar afwisselen. Elke les heeft een thema zoals dieren, een seizoen of het circus. De les heeft een vaste opbouw zodat het herkenbaar is voor de peuters. De oefeningen worden ondersteund door muziek. Ook doen we oefeningen waarbij de ademhaling en het lichaamsbesef aan bod komen. Zowel de lichamelijke, mentale als emotionele ontwikkeling wordt aangesproken. Kinderen leren zich te uiten, worden zich bewust van hun eigen lichaam en krijgen meer zelfvertrouwen. Sommige oefeningen worden individueel gedaan, andere oefeningen worden door ouder en kind samen gedaan. Ook worden er oefeningen gedaan met de hele groep. Het kan gebeuren dat kinderen tijdens de les een oefening niet mee willen doen. Daar is bij Parentus ruimte voor. Het is niet de bedoeling om kinderen te dwingen. Yoga op kinderleeftijd is een speelse voorbereiding op de volwassen yoga. De peuteryoga wordt in 6-weekse cursussen aangeboden. Indien gewenst is het mogelijk om iedere cyclus aan te sluiten, de lessen zijn zo ingedeeld dat er meegegroeid kan worden en het dus leuk blijft voor (groot)ouder en kind.

De les duurt een uur, daarvan zijn we ca. 50 minuten bezig met de yoga. In de laatste 10 minuten sluiten we af met een bekertje water en een tussendoortje (zelf meenemen, bij voorkeur een verantwoorde snack). Indien gewenst kun je ook ander drinken meenemen voor je kindje.

Je schrijft je per 5 lessen in.