Mama & Baby Yoga

Praktische informatie

Wie:
Cleo van Wetten-Herfst

Duur:
5 lessen van 60 minuten

Wanneer:
09.30– 10.30 uur
Geplande data:
- Vrijdag 1, 8, 15, 22 en 29 maart 2019
- Vrijdag 10, 17, 24 mei, 7 en 14 juni 2019

De volgende cursus zal naar verwachting starten in september 2019.

Aantal deelnemers:
Maximaal 5 mama’s met baby (tot 6 maanden)

Kosten:
€ 50,-

Wat is Mama & Baby Yoga?mb-yoga-4

Mama & Baby Yoga is een cursus ontwikkeld voor de pas bevallen vrouw en haar kindje. De cursus is geschikt vanaf ca. 6 weken na de bevalling (in geval van keizersnede adviseren wij om niet eerder dan 2 maanden na de bevalling te starten) tot ongeveer 6 maanden na de bevalling (afhankelijk van de ontwikkeling van je kindje). Tijdens deze cursus ga je werken aan je herstel na de bevalling samen met je kindje.

Tijdens de lessen worden er yoga-oefeningen gedaan, oefeningen met je baby, aandacht voor bekkenbodem en ontspanning. Uiteraard staat de interactie met jouw kindje hier centraal. Het doel van de cursus is om de bevallen vrouw weer sterk te laten worden in hun lijf met het accent op buik, bekken, bekkenbodem en onderrug. Daarnaast is er ruimte in de cursus voor het delen van ervaringen met andere moeders, en wordt er ingespeeld op het ontwikkelingsniveau van ieder kindje zodat dit voor alle kindjes spelenderwijs een training is.

In de lessen wordt er gebruik gemaakt van matten / kussens / ballen en klein oefenmateriaal. Neem voor jouw kindje een favoriet speeltje/knuffeltje mee om te gebruiken in de oefeningen, dat maakt de oefeningen voor jouw kindje ook weer leuker.

Hoe is deze cursus ontstaan?

Het concept Mama & Baby Yoga is ontwikkeld door Jacqueline Luchtmeijer van A Beautiful Balance. Na jarenlange ervaring in het begeleiden van zwangere vrouwen en nieuwe moeders heeft zij de stap gemaakt naar het begeleiden van bevallen vrouwen met hun kindje door de cursus ‘Fit en in balans met je baby’ te ontwikkelen. Jacqueline heeft na veel vraag hier naar besloten om haar kennis te delen met collega Fysiotherapeuten en Zwangerschaps docenten zodat haar concept het hele land door kan gaan, en overal moeders met hun baby kunnen trainen en werken aan het herstel na de bevalling.

Wat moet ik meenemen?
31-zw
  • een vestje/laagjes voor jou en je kindje
  • een speeltje/rammelaar/knuffeltje voor je kindje
  • een grote badhanddoek / een hydrofiele doek voor je kindje om op te liggen
  • ‘Binnen’ schoenen / sokken
  • een flesje water voor jezelf
  • voeding voor je kindje voor het geval dat hij/zij honger krijgt

De lessen Mama & Baby yoga zijn echt gericht op de net bevallen vrouwen. Voor moeders met kindjes ouder dan 6 maanden tot ca 2 jaar is het leuker om in te stromen bij Mama & Baby Fit. Heb je meerdere kinderen die je graag mee zou willen nemen? Overleg dan even over de mogelijkheden.

A: